thenje te shpirtit Kemi vetem te sotmen. Ju ge urreni Sionen, do te turperdheni prej Zo- tit, dhe do te fishkeni si bari ne gjarr. 015 · 130 persone ne parlano. Thread starter J-W; Start date Oct 6, 2010; J-W J-W-R-Unlimited. Anëtar Jun 8, 2010 Postime 2,959 Pikët 0. Shumë prej tyre janë sfiduese, frymëzuese dhe interesante, optimiste, por vetëm të vërtetat, ato që i rezistojnë . Urtësia e tij ka kaluar të gjitha kufijtë qysh nga shekulli i 13-të. 21 January 2019 ·. Shpirti është një zot që u strehua në trupin e njeriut. Do të thotë se nuk u përkas ju, nuk ju kuptoj, nuk më kuptoni. Përralla juaj, zotëri, do ta shëronte shurdhimin. May 19, 2019 · Thënie të njohura nga Honore de Balzak. THenje Te Pavdekshme. Për shkak të tyre po e bëj vetë. Për disa janë veprat, për disa të tjerë aseti më i madh janë thëniet në letër. thenje te shpirtit 18. May 01, 2017 · 11- Zoti do të mbrojë, por ti ruaju vetë derisa Zoti ta bëjë. 12 thënie nga poeti i shpirtit, Rumi, për një botëkuptim plot pozitivitet Maulana Jalaluddin Rumi ishte një poet Persian, një dervish islam dhe një sufi mistik. . Të gjithë kemi ngjarje të trishtueshme që na ndodhin gjatë jetës. Thënie Të Pavdekshme. B. Instagram : @thenjeteshpirtit Mar 04, 2017 · Te njeriu çdo gjë duhet të jetë e bukur, dhe veshja, dhe shpirti, dhe mendimet. Vetë-kujdesi është jetik për të moshuarit që dëshirojnë. 13- Mbrojtja më e mirë ndaj të pabesëve është tradhtia. 4- Zemra e një nëne është një […] Aug 09, 2021 · Njeriu lind me muzikë dhe për muzikën sepse muzika është pjesë e trupit dhe shpirtit të tij. Përqafimet janë të mira për shëndetin tuaj dhe janë edhe më të rëndësishme kur mund të përqafoni dikë që doni. Zgjidhja ideale do të ishte për shqiptarët të zhduknin njëherë e mirë ndikimet orientale, duke shkëputur çdo lidhje, fetare, morale apo letrare qoftë me bizantinët, qoftë me turqit. Ashtu si shpirti sheh dhe nuk shihet . Feb 17, 2008 · SYTË JANË PASQYRË E SHPIRTIT Thënje shumë e vërtetë antike - sytë janë pasqyre të shpirtit. Mrekullite e Parajses. Nata është me barrë, s'dihet ç'pjell. Gefällt 104. by ali lacej in Types > Presentations, paqe, and shpirti Mos shko si breshka te nallbani. “Ferri është bosh, gjithë djajtë janë këtu. Ti erdhe papritur dhe vodhe prej meje tri gjëra. Ka shumë faktorë që ndikojnë në kujdesin ndaj vetes. February 6, 2018. Ja ku janë 10 thënie të Shekspirit: 1. Education. Per c'do pasoje ka nje ose disa shkaqe. Ky do të jetë i madh dhe do të quhet Biri i Hyjit tejet të lartë. 2- Mos e kufizo fëmijën te dijet e tua, sepse ai ka lindur në një kohë tjetër! 3- E kuptojmë botën gabim, dhe pastaj themi se bota na mashtron. Ashtu siç zgjerohet rrethi i diturisë sonë njashtu edhe perimetri i errësirës që rrethon atë. Mirëpo, gjë e bukur të ndodhte kjo në çast. Thenie dhe poezi nga Nene Tereza. Çdo gjë forcohet, në themel. THËNIE / Prekja është një mjet komunikimi po aq i rëndësishëm sa fjalët dhe një përqafim është thelbësor për mirëqenien tonë emocionale. Thenje te Menqura. Watch popular content from the following creators: gjej Vetveten(@emocionn05), gjej Vetveten(@emocionn05), Dori🌶️(@dori_ina_), ola(@_paolaola), user7946871928729(@thenjeunike01) . 3,581 likes · 18 talking about this. Nuk mund ta humbas të vetmen gjë që më mban gjallë: shpresën. 1 – Lavdia është një helm që duhet marrë me doza të vogla. " (El-Bekara, 228)? Nëse bashkëshortët sillen mirë… *Mund te kesh shume shoqeri,por pak te shpirtit… *Me mire pak shoqeri e te shpirtit,sesa shume e te hiqit *Shokun e mire e ki nje krahe te forte,nje shtytje,nje ndihmes *Nga nje gje e vogel prishet shoqeria,jo vetem nga gjerat e medhaja *Behu I mire per shokun,por fillimisht me veten *Po me kuptove pa folur,me ndihmove pa vepruar Nov 01, 2007 · Re: Thenje filozofike. Apr 19, 2014 · Heshtja dhe vetmia janë miqtë më të mirë të shpirtit. Një fjalë që shpesh gjendet me ne në mëngjes, vritet gjatë ditës dhe vdes ngadalë në erresirë, por për fat, përsëri rilind me agimin… Apr 13, 2018 · • Sarkazma është streha e fundit e njeriut modest dhe të moralshëm kur privatësia e shpirtit të tij shkelet dhunshëm (Fyodor Dostoyevsky) • Një betejë është e humbur kur mendon se e ke humbur (Jean-Paul Sartre) • Jeta është përgatitje e gjatë për diçka që nuk ndodh (W. Pasuria nuk i perket atij qe e ka,por atij qe di ta gezoje. MeLoDi ZeMrE. Thenje te shpirtit. 178 615 pëlqime · 135 duke folur në lidhje me këtë. Zoti Hyj do t’ia japë fronin e Davidit, atit të tij (Lk 1,31-32). Toggle Sidebar. Kafshët janë në zotërim të vetes; shpirti i tyre është në zotërim të trupit të tyre. 3. Unë bëj çdo të keqe që mundem, përpara se të mësoj ta shmang atë? A nuk mjafton ta njohësh të keqen, për ta shmnagur atë? Nëse jo, ne duhet të jemi mjaft të sinqertë sa të pranojmë se ne e duam të keqen aq shumë sa të heqim dorë prej saj. Oct 06, 2010 · Thenje filozofike per atdheun. Nga ana tjetër, sjell lumturi të madhe. Me anen e Shpirtit te Shenjtc, merr ete edo shpirt, dhe lartesohet ne paqesi, dhe ndricohet prej njesise Trinisore mistikerisht, TANI. Feb 05, 2010 · Cesht ky shpirt kaq i keq? engjujt shqerues te shpirtit do te pergjigjen: esht shpirti i filanit te birit te filanit dhe e emertojne ate me emrat me te shemtuar me te cilet e therrisnin ne jeten e dunjas kur te arrijne te qelli i dunjas ata do te kerkojne qe tju hapet dera por nje gje e tille nuk do te ndolle. Public Figure. Jan 20, 2016 · Tri thënje që do ti mban mend historia nga gjuha e fëmijeve Sirijan: 1. by ali lacej in Types > Presentations, paqe, and shpirti Jan 20, 2016 · Tri thënje që do ti mban mend historia nga gjuha e fëmijeve Sirijan: 1. " (El-Bekara, 228)? Nëse bashkëshortët sillen mirë… *Mund te kesh shume shoqeri,por pak te shpirtit… *Me mire pak shoqeri e te shpirtit,sesa shume e te hiqit *Shokun e mire e ki nje krahe te forte,nje shtytje,nje ndihmes *Nga nje gje e vogel prishet shoqeria,jo vetem nga gjerat e medhaja *Behu I mire per shokun,por fillimisht me veten *Po me kuptove pa folur,me ndihmove pa vepruar Aristoteli ka dhene kontribut te jashtezakonshem ne filozofi dhe shume shkenca te tjera. 967 Personen sprechen darüber. 4. 178. Athlete. Thenje te shpirtit. ”. Trupi i njeriut është fotografia më e mirë e shpirtit njerëzor. Por as organet tjera te trupit nuk jane te kursyera nga "goditjet e shpirtit". Nji shkëndi ndez nji mal. 312 Mal · 2. 178 116 liker dette · 96 snakker om dette. 3- Prapa çdo pasurie të madhe, fshihet një krim i madh. E djeshmja iku. E nesermja akoma s'ka ardhur. Njeriu shumë gjëra mund t'i fsheh me sjelljet e veta, deklarimet, pamjen e vet, por asnjëherë nuk mund ta fsheh reflektimin e shpirtit te sytë e vet. Jan 18, 2012 · Liria është thelbi i shpirtit dhe i mendjes; aty ku s'ka liri, mendja dhe shpirti thahen si bima pa ujë. Aug 13, 2021 · Kurse ne prapë s`mundemi të ndahemi nga ajo që “mëndja e robëruar është pasojë e shpirtit dhe e trupit të robëruar. 214 vind-ik-leuks · 148 personen praten hierover. Prandaj, përsosmëria nuk është një veprim, por një zakon” – Aristoteli Perfeksioni nuk është kurrë… THenje Te Pavdekshme. Vajza e vogël e cila ishte nën muret e shkatruara tha: O axhë për hir të Allahut mos më fotografo se jam e pa mbuluar!. com. Edhe pse bukuria shihet ndryshe nga të gjithë, ka disa standarde që shumë njerëz ndjekin pas. Në kohë të gjatë shpata gjithmonë do të mundet nga shpirti. Mi piace: 178. Shejh Naser Ed-Din El-Albani, Allahu xh,sh e mëshiroftë. Jezusi, të cilin, o Virgjër, e ngjize për virtyt të Shpirtit Shenjt. al. Nga realja ne ekzistojmë; nga idealja ne jetojmë. Ndarja e veprave te tij 18. Nov 04, 2012 · "Kërkuesit të së vërtetës i mjafton një argument ndërsa pasuesit të epsheve nuk i mjaftojnë një mijë argumente, injoranti mëson ndërsa me pasuesit e epsheve nuk kemi pune ". Bie një gurë e shkoqet një mur. Oct 6, 2010 #1 Nje leksion per Ambasadoret e Paqes. Eshte thene qe etja per para,eshte baza e gjithe te kqijave ne kete bote. Unofficial Jan 31, 2012 · 60+ thënie nga Albert Ajnshtajn (Albert Einstein) MSc. Ashtu si brinjtë, veshkat, melçia, zemra, gjaku, është domosdoshmëri si ajri, uji dhe ushqimi, është nevojë ushqyese dhe ka forcë ta ndryshojë botën. temat: Thënie filozofike, Thënie për idealet, Thënie për njeriun], Thënie për realitetin, Thënie për shpirtin. *Mund te kesh shume shoqeri,por pak te shpirtit… *Me mire pak shoqeri e te shpirtit,sesa shume e te hiqit *Shokun e mire e ki nje krahe te forte,nje shtytje,nje ndihmes *Nga nje gje e vogel prishet shoqeria,jo vetem nga gjerat e medhaja *Behu I mire per shokun,por fillimisht me veten *Po me kuptove pa folur,me ndihmove pa vepruar THenje Te Pavdekshme. Sytë janë dritaret e shpirtit tone. Feb 06, 2018 · GoodNews. Nuk ka asnjëherë armik “të padëmshëm””. A po hani ushqimet e duhura, po flini mjaftueshëm, ushtroheni, po kujdeseni për shëndetin tuaj mendor dhe po bëni gjëra të mira për ju? Si i moshuar duhet të përfshini gjithashtu vizita të rregullta nga mjeku dhe kontrolle. 1. 爐 "Përgatita për njerëzit e Mi të mirë atë që syri se ka parë, veshi se ka dëgjuar, mendja se ka imagjinuar". Mos u zër për degësh, po për rrënjësh. Fëmiju i cili para se të vdes tha: Do ti tregojë Allahut për çdo gjë! 2. Pasuria eshte si uji i kripur:sa me shume pi,aq me shume etje ke. S. Thenia e tij me e rendesishme qe ka cuar perendimin para dhe bazohen shume shkenca eshte: C'do gje ka nje shkak. 3,631 Followers, 577 Following, 531 Posts - See Instagram photos and videos from Thënie të shpirtit (@thenie. — Viktor Hygo. Ekzistojnë vetëm dy fuqi në botë, shpata dhe shpirti. 80. Dëshira për hakmarrje është susta më e fuqishme e shpirtit shqiptar (Albania 4, 1907). Mirsevini ne grupin tone "SEKRETI I SHPIRTIT " nese doni te jeni pjese e grupit tone duhen zbatuar disa rregulla . Me anen e Shpirtit te Shenjte, rjedhin burimet e hirit, dhe vaditin tere kriesen per je- telindje. ” E kanë afër, brenda shpirtit të tyre, por shpesh të mbuluar me një shtresë të trashë të plumbët të urrejtje smirës, hakmarrjes e sa e sa veseve të cilat ia zënë frymën dhe gati po e asfiksojnë, e, në ndodhtë kjo, globi ynë do të ndalë rrotullimin, dielli do të humbasë ngrohtësinë e hënëa dritën. Nga një vërë e vogël, rrjedh e gjithë fuçia. 2- Ligjet janë rrjeta ku mizat e mëdha kalojnë lehtësisht, ndërsa mizat e vogla ngelin të mbërthyera. Unofficial Feb 14, 2019 · Thënie të imam Uthejmin (Allahu e mëshiroftë) për jetën bashkëshortore ?"Të dy bashkëshortët e kanë obligim që të sillen mirë me njëri-tjetrin, sepse Allahu i Lartësuar thotë: "Jetoni e silluni mirë me to!" (En-Nisa', 19) dhe: "Gratë kanë aq të drejta sa kanë edhe detyra, sipas arsyes së shëndoshë. Mos shko si breshka te nallbani. -. Skender Mustafi. Në këtë rrugëtim, lëre zemrën të jetë udhërrëfyesja jote kur trupi ngurron dhe është mbytur nga frika. Oct 14, 2017 · 150 thënie të mrekullueshme që duhen lexuar nga të gjithë. Mendimi ose Baza e Shkences. Për një dorë kashtë e vret samari mushkën. Dec 15, 2019 · Thënje të çmuara të dijetarëve ( 1 ) “Arritja deri tek suksesi nuk është pikësynimi ynë por ajo duhet të jetë pikë-fillimi ynë ”. Çdo mendje e ndritur e kohërave ka lënë trashëgiminë personale. Feb 14, 2019 · Thënie të imam Uthejmin (Allahu e mëshiroftë) për jetën bashkëshortore ?"Të dy bashkëshortët e kanë obligim që të sillen mirë me njëri-tjetrin, sepse Allahu i Lartësuar thotë: "Jetoni e silluni mirë me to!" (En-Nisa', 19) dhe: "Gratë kanë aq të drejta sa kanë edhe detyra, sipas arsyes së shëndoshë. Frashëri Te liria s'arrihet nëpër lule po nëpër vuajtje e mundime të gjata. - Lëri të tjerët të krenohen se sa shumë faqe kanë shkruar. Instagram : @thenjeteshpirtit Thënje të shpirtit. Emri i përdoruesit tuaj. 14 -Një mijë armiq nuk janë mjaft, një armik i vetëm është. 15- Nëse jeni duke kalëruar në një kalë të freskët dhe të shpejtë, mos ndalo, vrapo. 28/06/2013 22:01. Nata është me barrë, s’dihet ç’pjell. Qosja Liria njerëzore nuk është vetëm çështje private, por ajo nuk është asgjë nëse nuk është edhe çështje private. Thenje Nga Jeta. 2. "Shpirti i lenduar" me se shpeshti godet sistemin kardiovaskular si dhe ate te frymemarrjes dhe te tretjes. fjalëkalimi juaj Oct 05, 2020 · Asnjëherë nuk e kam menduar me të vërtetë seriozisht, por tregimi i ndjenjave tek njerëzit e panjohur është pak si shitja e shpirtit. "Qëllimi ( nijeti ) i mirë nuk e bën veprën e keqe të mirë ". Ashtu si shpirti e mbush trupin, ashtu Zoti mbush botën. Groupe Public. Rishqyrto gjithçka që të është thënë… zhduke atë që fyen shpirtit tënd. Bebëzat e syve na ngjerohen kur dikush na pëlqen, ndonjëherë mblidhen. 5M views Discover short videos related to thenje te shpirtit on TikTok. Nga ferri i te varferve eshte bere parajsa e te pasurve. “Mos harxho dashurinë në dikë që nuk e vlerëson atë. Thënje të shpirtit. SYTË JANË PASQYRË E SHPIRTIT Thënje shumë e vërtetë antike - sytë janë pasqyre të shpirtit. Prekja është. Ja, do të mbetesh shtatzënë e do të nxjerrësh në dritë një djalë e ngjitja emrin Jezus. Mos shko si cjapi te kasapi. “Duaj të gjithë, besoj disa, mos i bëj keq askujt. 104,319 likes · 3,583 talking about this. Robëria i njeh një mijë mënyra me të cilat e skllavëron mendjen e të robëruarit; dhe mendja si e tillë përkundër lirimit të saj fizik mbetet prapë kthetrat e lartmadhërisë së saj-ish robërisë. Thenie Te Mencura. Le t'ia fillojme! Nese lutemi, do besojme! Nese besojme, do dashurojme! Nese dashurojme, do sherbejme! Ne s'mund te bejme dot gjera te medha,vetem gjera te vogla me dashuri te madhe. Budallai kërkon se si të kapërcej vetminë, ndërsa i mençuri gjen mënyrë për të shijuar atë. E njejta gje mund te thuhet per mungesen e parave. Ndonëse rruga s’merr kurrë fund, bëj një hap përpara dhe vazhdo të ecësh, mos u tut nga largësia. 6 053 membres . U jam falënderues atyre që më thanë jo. Të gjithë janë të vlefshëm në qoftë se shpirti nuk është i vogël. PARGVARGU. LAVDI. Jan 12, 2015 · Shprehje shkodrane te vjetra dhe te reja ne gegerisht: Allahile, Andrra n beze, Yp xhixhi, Si keni njeh, a keni njeh mire, a jeni çu heret, Mos u ban shakllaban, Flet si me ken e bija e Konte Kacillit . Karakteristikat e fytyrës, llojet e. Arts & Entertainment •Thënie te Shpirtit• . Unë duhet të kem shkuar të jetoj, ose të qëndroj dhe të vdes. Unofficial Thënje të shpirtit. Bazuar ne hulumtimet e perbashketa te mjekeve dhe psikologeve, ata kane ardhur ne perfundim se: "dashuria dhe mundimi (neveria) kalojne neper zemer". Mar 25, 2018 · Thëniet më të mira nga Rumi, poeti persian i shpirtit. Thënie të mençura. 178 089 J’aime · 118 en parlent. Ashtu si shpirti e mban trupin, ashtu Zoti e mban botën. Nje leksion per Ambasadoret e Paqes. Buka që thyet s'ngjitet më. 爐 . Shprehje Te Bukura Per Jeten. te_shpirtit) thenje shpirti Mar 23, 2019 · 10 thënie motivuese, që ju bëjnë të hidheni në veprim “Ne jemi pikërisht ajo që bëjmë vazhdimisht. Bisha tërbohet keq, kur sheh se po i vjen fundi. “Mos u shqetëso nëse të vije ndonjë shigjetë vdekjeprurëse pas shpine nga ndonjë nga njerëzit më të afërm ndaj zemrës tënde sepse me siguri që do të gjesh dikën që do të ta heqë . Yeats) Jan 18, 2012 · Liria është thelbi i shpirtit dhe i mendjes; aty ku s'ka liri, mendja dhe shpirti thahen si bima pa ujë. Dec 27, 2012 · 100+ thënie nga Uiliam Shekspir (William Shakespeare) Nuk do të llokoçis një këmbë për të kërkuar një armik. picturecrackers. 1- Është shumë e thjeshtë të jesh i lumtur, por shumë e vështirë të jesh i thjeshtë. Për një pe, për një gjilpërë, vate dëm një punë e tërë. Mar 15, 2018 · 79. Brishtësi, emir yt është grua! Unë dëshiroj të ishim të huaj më të mire. Ç'ka humbe mos e kërko, ç'ke në dorë mos e . “Mos u frikëso nga madhështia: disa kanë lindur madhështor, disa e arrijnë atë, dhe disave u dhurohet. Feb 27, 2019 · Mirë se vini! Hyni në llogarinë tuaj. Dituria e çka është nuk e hapë derën drejtë çfarë duhet të jetë. Vetmia nuk do të thotë të jesh vetëm. thenje te shpirtit